Schouwburg Hengelo en JP van den Bent stichting nemen afscheid van elkaar 05-07-2024

Sinds 2017 waren de cliënten van de JP van den Bent, de vaste gezichten in de daghoreca van Schouwburg Hengelo. Op werkdagen werden in The Green Room, zoals het theatercafé heet, de lekkerste lunches, taarten en high teas bereid. Per 19 juli komt er een einde aan deze samenwerking.

JP van den Bent heeft opnieuw gekeken naar de werkwijze binnen The Green Room en besloten terug te keren naar de oorspronkelijke intentie. De JP van den Bent staat voor het bevorderen van zelfstandigheid, persoonsgericht werken en het bieden van maatwerk in het aanbod van de werkzaamheden. Dit stelt medewerkers in staat hun talenten te ontwikkelen en hun zelfstandigheid te vergroten. Voor Schouwburg Hengelo is dit van invloed op de financiële doelstellingen, waardoor de samenwerking helaas niet langer haalbaar is. In onderlinge samenspraak is daarom besloten om de samenwerking te beëindigen. Totdat er een nieuwe exploitant is (voor lunch en diner) zal The Green Room vanaf 19 juli alleen nog open zijn als er voorstellingen, films of andere activiteiten in de schouwburg zijn.

Een groot deel van de medewerkers die werkzaam zijn bij The Green Room, krijgen via JP van den Bent een nieuwe werkplek bij voetbalclub ATC'65. Vanaf augustus zullen de medewerkers daar aan de slag gaan, als onderdeel van Code '65. Daarnaast blijven de medewerkers de zeer geliefde bastognebonbons maken. Schouwburg Hengelo geeft deze aan de artiesten bij het slotapplaus, na afloop van de voorstellingen en concerten.

Kiki Morsink, locatiecoördinator JP van den Bent: "Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Schouwburg Hengelo. The Green Room bood onze medewerkers een prachtige plek om gasten te verwelkomen en hen te voorzien van heerlijke lunches. We zijn dankbaar voor deze zeven jaar en kijken uit naar onze nieuwe werklocatie en samenwerking met ATC’65."

Raoul Boer, directeur Schouwburg Hengelo: “Wij hebben zeven jaar mogen genieten van al het lekkers dat de medewerkers bereidden en de reuring die hun aanwezigheid in ons gebouw meebracht. Wij danken alle medewerkers en begeleiders voor hun tomeloze inzet. En het is mooi dat wij ook in de toekomst de bonbons van JP van den Bent kunnen afnemen. De artiesten zullen er blij mee zijn!”


« Naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Weet waar je kooptDagelijks kopen landelijk duizenden mensen hun kaartjes. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst. Koop daarom nóóit tickets via een ander kanaal dan het officiële verkoopadres.
Nieuwe exploitant The Green Room HengeloOp vrijdag 19 juli was The Green Room voor het laatst geopend onder leiding van JP van den Bent Stichting. Eelko Blankenstein is de nieuwe exploitant. De heropening staat gepland voor half september.
Jeugd gratis naar Schouwburg Hengelo!Met trots kondigen wij aan dat vanaf theaterseizoen 24/25 vrijwel alle jeugd-, familie-, Young Adult- en dansvoorstellingen gratis toegankelijk zijn voor iedereen t/m 16 jaar!